Huur opzeggen

Huur opzeggen

Als je de huur van je woning, parkeerplaats of garage wilt opzeggen doe je dat met een opzegtermijn van minimaal één maand. Afhankelijk van het soort opzegging maak je gebruik van het bijpassende huuropzeggingsformulier.

De dag dat wij je huuropzegging correct, volledig én ondertekend ontvangen, bepaalt de einddatum van de huurperiode. Je mag ook langer dan een maand van te voren de huur opzeggen. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand, behalve als dat een algemeen erkende feestdag is. In dat geval ligt de einddatum op de eerste werkdag erna. De dag dat je de sleutels inlevert is de laatste betaaldag.

Indien de huur is opgezegd, ontvang je van ons een bevestiging van de gemaakte afspraken. Hierin staat onder andere wanneer de gebiedsopzichter de woninginspectie uitvoert, wanneer je de sleutels inlevert en tot welk moment je verantwoordelijk blijft voor het gehuurde.

Wil je meer informatie over de verschillende onderdelen van het proces en meer inzicht in wat je op welk moment kunt verwachten? Hieronder vind je meer informatie.

woningopname

De gebiedsopzichter van Krijtland Wonen komt twee keer naar je toe om de woning te bekijken: de eerste opname en de eindopname. Tijdens de eerste opname loopt de gebiedsopzichter samen met u de woning na. Volgens het huurcontract moet de woning namelijk in goede staat, geheel ontruimd en schoon aan ons worden opgeleverd. De gebiedsopzichter bekijkt samen met jou wat er nog moet gebeuren aan reparaties en schoonmaakklussen. Ook wordt door de gebiedsopzichter aangegeven welke goederen eventueel aan de nieuwe huurder kunnen worden overgedragen. Hiervan krijg je een rapport. Je kunt alles rustig nalezen zodat je weet wat je moet doen. Ook staat vermeld wat de kosten zijn indien wij de werkzaamheden voor jou moeten (laten) uitvoeren. In elk geval moeten de werkzaamheden vóór het einde van de huurperiode zijn uitgevoerd. Dat controleren we bij de eindopname op de laatste huurdag.

bezichtiging en overnames

Nadat de eerste opname van de woning heeft plaatsgevonden wordt de woning opnieuw aangeboden. Dit betekent ook dat een geïnteresseerde woningzoekende de woning kan komen bezichtigen. Zolang de woning verhuurt is zal de bezichtiging van de woning altijd in onderling overleg met de huurder plaatsvinden. In de meeste gevallen vindt de bezichtiging zonder tussenkomt van een medewerker van Krijtland Wonen plaats. Uiteraard wordt je wel door ons geïnformeerd over het verloop. Je komt hierdoor niet voor een verassing te staan. Tijdens de bezichtiging kun je met de nieuwe huurders afspreken of zij iets willen overnemen. Bijvoorbeeld de vloerbedekking of gordijnen. Deze afspraken maken jullie samen: wij spelen geen rol bij het overnemen van spullen. Er kunnen alleen spullen achterblijven als je dit met de nieuwe bewoner afspreekt en vastlegt op het overnameformulier dat jullie beide ondertekenen. Een kopie daarvan gaat naar Krijtland Wonen, zodat wij weten welke spullen in de woning achterblijven. Wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan moet je de woning leeg opleveren.

eindafrekening

Na de laatste huurdag maken we de eindafrekening op. Hierin verrekenen we alle kosten die nog niet betaald zijn, zoals eventuele teveel of te weinig betaalde huur, servicekosten of reparaties aan de woning. Je ontvangt deze afrekening binnen één maand na het verlaten van de woning.

Tips bij het verhuizen

Ontvang je huurtoeslag? Geef een wijziging in je persoonlijke situatie direct door bij de ‘Belastingdienst’. Daarbij moet je er rekening mee houden dat huurtoeslag alleen over hele maanden wordt uitgekeerd. Dus als je midden in de maand de huur beëindigd heeft dit gevolgen voor de hoogte van de te ontvangen huurtoeslag in die maand.

Wanneer je klant bent bij Essent, kun je het verhuizen van je aansluitingen voor kabel, gas, elektriciteit e.d. ook regelen via de site van ‘Essent’.

Op de site ‘Waterleiding Maatschappij Limburg’ vind je uitleg over hoe te handelen bij verhuizing;

verhuizing van je vaste telefoonaansluiting bij KPN kun je doorgeven op de site van ‘KPN’. Klanten van Ziggo kunnen terecht op de site van ‘Ziggo’.

Snel naar

Ik zoek

Lees verder

Ik huur

Lees verder

Over ons

Lees verder

Contact

Lees verder