Skip to main content

samenwerking krijtland wonen en zonneplan

samenwerking krijtland wonen en zonneplan

Krijtland Wonen en Zonneplan slaan de handen ineen om dit jaar een groot project uit te voeren. We zijn blij te melden dat we een samenwerking zijn gestart om meer dan 500 woningen te verduurzamen met zonnepanelen.

In 2023 krijgen ongeveer 500 eengezinswoningen in o.a. de omgeving van Simpelveld, Vaals, Vijlen, Bocholtz en Gulpen de mogelijkheid om zonnepanelen op hun woning te leggen. We geloven dat duurzaamheid belangrijk is voor een betere toekomst. Door zonnepanelen op woningen te leggen geven we onze huurders de kans om actief bij te dragen aan de verduurzaming en te besparen op hun energierekening.

Alle bewoners ontvangen deze zomer een persoonlijk aanbod voor het installeren van zonnepanelen. Het aanbod geeft gedetailleerde informatie over de voordelen en mogelijkheden van zonne-energie voor hun woning. De zonnepanelen worden dit jaar en begin volgend jaar gelegd.

We begrijpen dat je mogelijk vragen hebt of meer informatie wilt. Zonneplan heeft voor al je vragen een speciaal team klaar staan en helpt je graag bij het verduurzamingsproces. Zonneplan is te bereiken op telefoonnummer: 0800 – 5888888.

De opbrengsten van de zonnepanelen zijn volledig voor de bewoners. Hierdoor profiteren zij van lagere energiekosten en een groenere leefomgeving.

We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Zonneplan en naar de positieve impact die we samen maken. Samen gaan we voor een duurzamere toekomst waarin we onze verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en de gemeenschap waarin we leven.

Veelgestelde vragen

Komen wij in aanmerking voor zonnepanelen via Krijtland Wonen?

We gaan in 2023 en 2024 ruim 500 eengezinswoningen voorzien van zonnepanelen. Als jouw woning hier bij hoort, dan krijg je in de komende maanden automatisch bericht van ons. Het is niet toegestaan om zonder toestemming zelf zonnepanelen op jouw dak te leggen. Hiervoor is altijd vooraf toestemming van Krijtland Wonen voor nodig.

Kan ik ook zonnepanelen krijgen?

Krijtland Wonen legt eerst zonnepanelen bij eengezinswoningen die nog geen zonnepanelen hebben. Wil je weten of jij ook zonnepanelen kunt krijgen? Neem dan contact op met Krijtland Wonen.

Moet ik een storing aan de zonnepanelen zelf melden?

Ja, je bent zelf verantwoordelijk om te controleren of de installatie werkt en blijft werken. Krijtland Wonen houdt dit niet bij. Controleer dus regelmatig of de omvormer nog werkt. Zijn er problemen? Neem dan contact op met Krijtland Wonen.

Moet ik mijn zonnepanelen zelf schoonmaken?

Nee, de panelen hebben een beschermende laag. Bovendien liggen de panelen schuin op het dak, waardoor de meeste onzuiverheden door de regen wegspoelen.

Sneeuw hoef je niet van de zonnepanelen te verwijderen. In de berekening van de verwachte opbrengst is rekening gehouden met tijden van vorst en sneeuw. Je hoeft de panelen dus niet sneeuwvrij te houden om aan de verwachte opbrengst te komen.

Kan ik zelf bepalen hoeveel zonnepanelen er op mijn dak komen?

Wij plaatsen op een eengezinswoning maximaal 9 zonnepanelen. Het kan dat er minder ruimte is door bijvoorbeeld een dakraam, dakdoorvoer of schoorsteen. Krijtland Wonen kijkt samen met de installateur naar het passende aantal panelen. De kosten van de huur van de zonnepanelen wordt hierop afgestemd.

Hoe betaal ik de kosten voor de huur van de zonnepanelen?

De gebruikersvergoeding betaal je via de servicekosten.

Betaal je de huur en servicekosten via een automatische incasso? Dan hoef je zelf niets te doen. Het nieuwe bedrag wordt vanzelf afgeschreven als je zonnepanelen krijgt of hebt. Maak je de huur altijd zelf over? Pas dan het bedrag op tijd aan naar het nieuwe bedrag.

Waarom is mijn teruglevering niet gelijk aan opwekking van de zonnepanelen?

De omvormer registreert de totale opwekking van de zonnepaneleninstallatie. De slimme energiemeter van Enexis verrekent je eigen huishoudelijk verbruik direct met de opwekking van de zonnepaneleninstallatie. Het aantal terug geleverde kilowattuur kan dus per huishouden verschillen. Indien aanwezig kun je ook de kilowattuurmeter uitlezen. Deze toont de totale opwekking van de installatie.

Waarom worden de kosten van de zonnepanelen ondergebracht in de servicekosten?

De Huurcommissie ziet zonnepanelen als ‘roerende goederen’. Dit betekent dat de panelen geen onlosmakelijk deel uitmaken van de woning. De Huurcommissie heeft daarom bepaald dat je de maandelijkse vergoeding voor de zonnepanelen via een gebruiksvergoeding betaald.

Moeten de zonnepanelen op het (hellend) dak altijd te bereiken zijn?

Voor onderhoud en reparatie moeten zonnepanelen altijd veilig te bereiken zijn. Een eventuele ZAV (zelf aangebrachte voorziening) overkapping, serre of aanbouw kan nadelig werken. Jij als huurder en eigenaar van de ZAV blijft zelf verantwoordelijk voor een goede bereikbaarheid van het dak/zonnepanelen.

Worden mijn zonnepanelen (periodiek) schoongemaakt door Krijtland Wonen?

Zonnepanelen worden niet gereinigd/gewassen door Krijtland Wonen. In ons land regent het regelmatig. De zonnepanelen zijn voorzien van een beschermende coating. Tijdens een regenbui worden ze vanzelf gereinigd. Het is ook niet aan te raden om ze zelf schoon te maken, omdat dit kans op schade aan de panelen geeft.

Terugleverheffing door energiebedrijven, wat zijn de gevolgen voor mij?

Nu de salderingsregeling nog van kracht is, voelen veel energiebedrijven zich genoodzaakt om zogeheten terugleverheffingen in te voeren. Inmiddels hanteren meerdere energiebedrijven een terugleverheffing of berekenen zij op een andere manier extra kosten of minder voordelen voor klanten met zonnepanelen. Kom je in aanmerking voor zonnepanelen via Krijtland Wonen of heb je al zonnepanelen? Informeer dan goed bij je eigen energiebedrijf. De eventuele gevolgen verschillen namelijk per energiebedrijf en zijn afhankelijk van het type contract dat je hebt.

Snel naar

ik zoek

Ik zoek

Lees verder

Huurverhoging

Ik huur

Lees verder

ik huur

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder