Skip to main content

Vaals

Vaals

De kern Vaals (in het Limburgs ‘Vols’) is gelegen in de gelijknamige gemeente in het uiterste zuidoosten van de provincie Limburg en ten westen van Aken. De gemeente bestaat uit 4 kerkdorpen en 9 gehuchten en buurtschappen. De gemeente grenst evenals de gemeente Gulpen-Wittem aan zowel de Duitse als Belgische grens.

Vaals

Vaals is centraal gelegen in de Euregio in de nabijheid van diverse grote steden. Hier is het enige drielandenpunt van Nederland gelegen op de top van de Vaalserberg. De Vaalserberg is tevens het hoogste punt van Nederland met 322,4 boven NAP. Vaals kent als buurgemeente van het Duitse Aken een relatief hoog aantal inwoners met de Duitse nationaliteit. Het heeft een sterk verenigingsleven en een hoog (stads) voorzieningenniveau. Het is dan ook een toeristisch centrum in het Heuvelland met stadse allures.

Bezienswaardigheden

  • Vaalserberg
  • Labyrint Drielandenpunt
  • Von Clermont huis
  • Kasteel Bloemendal

Huurwoningen

In de kern Vaals staan 4.618 woningen. Circa 60% van deze woningen zijn huurwoningen. Daarmee kent deze plek een relatief hoog aantal huurwoningen. De meeste woningen worden aangeboden voor Krijtland Wonen, ongeveer 50%. De overige huurwoningen worden vooral door particuliere verhuurders aangeboden. Opvallend in deze kern is het hoge aantal appartementen. Bijna 60% van de totale woningvoorraad is een appartement oftewel een ‘meergezinswoning’.

Inschrijven als woningzoekende

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Vaals? Vind hier alle informatie over het inschrijven voor een huurwoning. Via de website van Thuis in Limburg kun je je gratis inschrijven als woningzoekende en reageren op onze woningen. Deze inschrijving is nodig om in aanmerking te komen voor een huurwoning, nu of in de toekomst. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de inschrijfduur van belang is. Die wordt berekend vanaf de datum waarop jouw registratie bij Thuis in Limburg is afgerond.

Snel naar

ik zoek

Ik zoek

Lees verder

Huurverhoging

Ik huur

Lees verder

ik huur

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder