Overlast
Alles over overlast
Buren hebben we allemaal; we leven dicht op elkaar en dat kan soms voor overlast zorgen. Wij willen graag dat je je veilig voelt en prettig woont. Jij speelt hierbij zelf een belangrijke rol.
Overlast kan vaak voorkomen worden. Het is belangrijk om goed contact te hebben met je buren. Maak daarom kennis. Geef je een feestje of ga je klussen? Waarschuw vooraf even je buren. Op deze manier laat je zien dat je aan je buren hebt gedacht en laat je zien dat je begrijpt dat jouw activiteit overlast kan bezorgen.
Een gesprek helpt
Als je toch last hebt van je buren, is een gesprek daarover meestal de beste oplossing. Door een gesprek leer je elkaar beter kennen. Dat kan leiden tot begrip. Daarnaast kun je afspraken maken om in de toekomst overlast te voorkomen. Krijtland Wonen verwacht dat je in eerste instantie zelf contact zoekt met de overlastgever en samen probeert een oplossing te bedenken.
Lukt het niet om samen met de buren het overlastprobleem op te lossen? Dan kun je Krijtland Wonen inschakelen om te bemiddelen. Dat doen we meestal door beide partijen uit te nodigen voor een gesprek. Je kunt de overlast telefonisch bij ons melden maar moet de klacht ook schriftelijk bij ons kenbaar maken. Anonieme meldingen nemen wij niet in behandeling.
Overlast melden bij de politie
Krijg je te maken met bijvoorbeeld crimineel gedrag, bedreigingen, geweld of zware geluidshinder? Dan kun je het beste direct contact opnemen met de politie. Er bestaat ook een mogelijkheid om jouw informatie anoniem te melden via het telefoonnummer 0800–7000 (meldpunt misdaad anoniem). Dit is de plek waar onder andere ernstige misdaad kan worden gemeld en anonimiteit verzekerd is. Zo kun je toch een bijdrage leveren aan de veiligheid van jouw eigen omgeving.