passend toewijzen

Bij het toewijzen van onze woningen moeten we ervoor zorgen dat 95 procent van de huishoudens die recht hebben op huurtoeslag, een woning krijgt met een huur die past bij hun inkomen. Op die manier kan de overheid de kosten van de huurtoeslag beperken en voorkomen dat mensen schulden krijgen.

Passend toewijzen betekent dus dat het inkomen van de huurder aansluit bij de huurprijs van een woning. De goedkoopste woningen worden verhuurd aan woningzoekenden met de laagste inkomens en woningen met een hogere huurprijs aan woningzoekenden met een hoger inkomen. Daardoor komt niet iedere woningzoekende in aanmerking voor iedere woning.

Ook kijken we naar de gezinssamenstelling. Deze zaken zijn van invloed op de huurtoeslaggrenzen. In onderstaand overzicht zie je hoe wij ‘passend toewijzen’ moeten toepassen.

Voor jongeren tot 23 jaar geldt: je hebt recht op huurtoeslag, afhankelijk van je inkomen, als de maandelijkse huur lager is dan €442,46. Is de huurprijs hoger dan € 442,46 dan heb je geen recht op huurtoeslag.

Snel naar

Ik zoek

Lees verder

Ik huur

Lees verder

Over ons

Lees verder

Contact

Lees verder