Koopwoning

koopwoning

Krijtland Wonen verkoopt nog maar een beperkt aantal woningen. Dit komt omdat we onze woningen vooral willen inzetten voor de verhuur aan onze doelgroep. Als wij woningen verkopen willen we dat vooral doen om onze huurders, en jongeren tot met 35 jaar in het bijzonder, een eerlijke kans te geven op de huidige woningmarkt. Bijkomend voordeel is dat het de doorstroming binnen ons woningbezit bevorderd.

wat zijn onze voorwaarden?

  • huurders van Krijtland Wonen krijgen voorrang bij te verkopen woningen van Krijtland Wonen.
  • onze huurder krijgt de woning voor een vaste prijs, de vraagprijs.
  • een huurder van Krijtland Wonen tot en met 35 jaar krijgt voorrang op alle andere huurders.
  • de belangrijkste voorwaarde is dat je als huurder een (sociale) huurwoning leeg achterlaat.
  • als huurder met een sociale huurovereenkomst heb je voorrang op een huurder met een geliberaliseerd huurovereenkomst.
  • ben je niet de enige huurder die wilt kopen, dan volgt een loting bij de notaris.

Als er geen huurders geïnteresseerd zijn in de koopwoning krijgen alle andere geïnteresseerden de mogelijkheid de woning te kopen. In dat geval kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Ook hierbij geldt dat jongeren tot en met 35 jaar voorgang krijgen op andere geïnteresseerden. Verder zal Krijtland Wonen ook rekening houden met de lokale binding van potentiële kopers. Zijn meerdere jongeren tot en met 35 jaar geïnteresseerd? Dan wordt de woning verkocht aan de hoogte bieder in deze categorie.

verkoop gaat altijd via de makelaar

Krijtland Wonen verkoopt de woningen niet zelf. Daarvoor werken we samen met 2 makelaars. Dit zijn Laan20 makelaars voor de gemeente Vaals en Pickeé Makelaardij voor de gemeente Simpelveld en Gulpen-Wittem. Wil je op de hoogte gehouden worden van interessante koopwoningen in een specifieke gemeente? Neem dan contact op met de betreffende makelaar.

Snel naar

ik zoek

Ik zoek

Lees verder

Huurverhoging

Ik huur

Lees verder

ik huur

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder