Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Reageren
Om een huurwoning te vinden, moet je zelf reageren op ons woningaanbod. Reageren op beschikbare woningen kan alléén na inschrijving bij Thuis in Limburg. Daarbij is het belangrijk dat je enkel reageert op woningen waar je ook écht wil wonen. Het aantal reacties zijn overigens niet van invloed op de inschrijfduur. Het versnelt de wachttijd dus niet, helaas.

Thuis in Limburg werkt op 3 manieren:

1) Inschrijfduur

De woning wordt aangeboden aan de kandidaat met de langste inschrijfduur. Je kunt op deze woningen reageren, zolang de reactietermijn loopt. Jouw positie kan wijzigen gedurende de tijd dat de advertentie online staat. Na het sluiten van de reactietermijn wordt de definitieve volgorde van kandidaten bepaald op basis van de langste inschrijftijd bij Thuis in Limburg. De corporatie neemt vervolgens contact op met kandidaat nummer 1.

2) Eerste reactie

De woning wordt aangeboden aan de kandidaat die als eerste reageert. Dit is een geschikte manier als je dringend op zoek bent naar een woning. Bij dit model geldt het principe: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Woningen die aangeboden worden via het eerste reageerder-model, komen altijd om 19.00 uur online. Vanaf dat moment kun je op de woning reageren.

3) Loting

De woning wordt verloot. Dat betekent dat alle kandidaten evenveel kans hebben op het krijgen van de woning. Je kunt op deze woningen reageren zolang de reactietermijn loopt. Na het sluiten van de reactietermijn wordt de volgorde van kandidaten willekeurig bepaald. De corporatie neemt vervolgens contact op met kandidaat nummer 1.

Snel naar

Ik zoek

Lees verder

Ik huur

Lees verder

Over ons

Lees verder

Contact

Lees verder