Skip to main content

Vijlen

Vijlen

Vijlen (in het Limburgs ‘Vielen’) is een dorp in het Zuid-Limburgse Heuvelland en onderdeel van de gemeente Vaals. Tot het dorp behoren de buurtschappen Camerig, Harles, Rott, Melleschet en Cottessen.

Vijlen

Het dorp ligt aan de mergellandroute tussen Epen en Vaals op een heuvelrug. Vijlen wordt daarom ook wel hét bergdorpje van Nederland genoemd. Het is een kerkdorp met vergezichten, ruimte voor wandelen, fietsen, eten en drinken. De St. Martinuskerk steekt hoog boven het landschap uit. Het is de hoogst gelegen rooms-katholieke kerk van Nederland.

Bezienswaardigheden

  • Vijlenerbossen
  • St. Martinuskerk
  • Wijngaard St. Martinus
  • Heijmans Groeve

Huurwoningen

In de kern Vijlen staan ongeveer 720 woningen. Ruim 90% hiervan is een eengezinswoning. Er is daarmee een zeer beperkt aanbod van appartementen. Van alle woningen is circa 35% een huurwoning. Krijtland Wonen heeft circa 140 woningen in eigendom en beheert daarmee ongeveer 20% van alle woningen in het dorp.

inschrijven als woningzoekende

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Vijlen? Vind hier alle informatie over het inschrijven voor een huurwoning. Via de website van Thuis in Limburg kun je je gratis inschrijven als woningzoekende en reageren op onze woningen. Deze inschrijving is nodig om in aanmerking te komen voor een huurwoning, nu of in de toekomst. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de inschrijfduur van belang is. Die wordt berekend vanaf de datum waarop jouw registratie bij Thuis in Limburg is afgerond.

Snel naar

Ik zoek

Lees verder

Ik huur

Lees verder

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder