Skip to main content

Simpelveld

Simpelveld

De kern Simpelveld (in het Limburgs ‘Zumpelveld’) is een Limburgs Dorp en één van de twee kernen dat deel uitmaakt van de gelijknamige gemeente. Simpelveld grenst aan de gemeenten HeerlenGulpen-Wittem en Voerendaal. Bij het dorp horen ook de buurten ‘Huls’, ‘Hulsveld’ en ‘Molsberg-Rodeput’.

Simpelveld

Het dorp kenmerkt zich door steile hellingen, met boven op de heuvelplateaus weidse uitzichten. Tegen één van deze hellingen is een woonwijk gebouwd, genaamd Hulsveld. Wie landelijk wil wonen met alle voorzieningen bij de hand, vindt dat in Simpelveld. Behalve een nieuw centrum met een gevarieerd winkelaanbod heeft deze kern ook goede voorzieningen in het basisonderwijs, (ouderen)zorg, sport en recreatie.

Bezienswaardigheden

  • Miljoenenlijn
  • Klooster Loreto
  • Museum de Schat
  • Hellingbos

Huurwoningen

Met ruim 5.500 inwoners heeft de kern Simpelveld een redelijk gelijk aantal inwoners ten opzichte van de kern Bocholtz. In totaal staan in deze kern 2.807 woningen. In tegenstelling tot de kern Bocholtz kent de kern Simpelveld een hogere concentratie appartementen, namelijk 25% van het totaal. Een groot deel van deze appartementen is gelegen in- en rondom het centrum en zijn gericht op verzorgd wonen voor senioren. Desondanks is er nog altijd sprake van een groot aandeel eengezinswoningen. In totaal is circa 40% van alle woningen in deze kern een huurwoning, waarvan 75% in eigendom van Krijtland Wonen.

inschrijven als woningzoekende

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Simpelveld? Vind hier alle informatie over het inschrijven voor een huurwoning. Via de website van Thuis in Limburg kun je je gratis inschrijven als woningzoekende en reageren op onze woningen. Deze inschrijving is nodig om in aanmerking te komen voor een huurwoning, nu of in de toekomst. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de inschrijfduur van belang is. Die wordt berekend vanaf de datum waarop jouw registratie bij Thuis in Limburg is afgerond.

Snel naar

ik zoek

Ik zoek

Lees verder

Huurverhoging

Ik huur

Lees verder

ik huur

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder