Skip to main content

Lemiers

Lemiers

Lemiers (in het Limburgs ‘Lemieësj’) is een klein kerkdorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Vaals. Een klein deel van het dorp ligt op Duits grondgebied en behoort daardoor tot de stad Aken. Onderdeel van het dorp zijn de buurtschappen Mamelis en Holset.

Lemiers

Het dorp lijkt op een voorstadje van Vaals. Het kent een modern gedeelte en een oud gedeelte waar de historische en ‘karakteristieke’ gebouwen gelegen zijn. Dit wordt ook wel ‘Oud-Lemiers’ genoemd. Hier tref je onder andere oude boerenhoeves, vakwerkboerderijen, de kabbelende Selzerbeek en de Sint-Catharinakapel met extraverte muurschilderingen.

Bezienswaardigheden

  • Catherina Kapel
  • Domein Holset
  • Sint Benedictusberg met Abdij
  • Lambertuskerk Holset

Huurwoningen

Lemiers is een klein dorp dat bestaat uit circa 410 woningen. Het grootste deel hiervan is een eengezinswoning. Maar 25% van alle woningen is een appartement. Van alle woningen wordt ongeveer 40% te huur aangeboden. Krijtland Wonen heeft hier een kleine 100 van in haar bezit. Dat betekent dat wij ongeveer 60% van alle huurwoningen in deze kern in beheer hebben.

inschrijven als woningzoekende

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Lemiers? Vind hier alle informatie over het inschrijven voor een huurwoning. Via de website van Thuis in Limburg kun je je gratis inschrijven als woningzoekende en reageren op onze woningen. Deze inschrijving is nodig om in aanmerking te komen voor een huurwoning, nu of in de toekomst. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de inschrijfduur van belang is. Die wordt berekend vanaf de datum waarop jouw registratie bij Thuis in Limburg is afgerond.

 

Snel naar

Ik zoek

Lees verder

Ik huur

Lees verder

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder