Skip to main content

Gulpen

Gulpen

Gulpen (in het Limburgs ‘Gullepe’) is een dorp in het Zuid-Limburgse Heuvelland en onderdeel van de gemeente Gulpen-Wittem. De gemeente bestaat uit 10 dorpen en 12 gehuchten. Het is één van de vier Nederlandse gemeenten die grenst aan zowel de Belgische als de Duitse grens. 

Gulpen

Het dorp is uniek en karakteristiek door het veelzijdige aanbod van natuurlijke vergezichten, vakwerkhuizen, kunst, cultuur en een gezellig en uitgebreid winkelcentrum. Gulpen heeft veel bezienswaardigheden en langs het dorp stromen de Geul en de Gulp. Het landschap behoort tot één van de mooiste in Nederland.

Bezienswaardigheden

  • Gulpener bierbrouwerij
  • Gulpenerberg
  • Gulpdal
  • Kasteel Neubourg

Huurwoningen

De kern van het dorp kent een relatief hoog aanbod particulier woningbezit. Ruim 50% van de circa 2.200 woningen is particulier bezit. Van de circa 1.100 huurwoningen wordt ongeveer 45% aangeboden door Krijtland Wonen. Hoewel Krijtland Wonen een redelijk gevarieerd woningaanbod heeft, bestaat het grootste deel van de woningen in deze kern uit appartementen, namelijk 40% van het totaal.

inschrijven als woningzoekende

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Gulpen? Vind hier alle informatie over het inschrijven voor een huurwoning. Via de website van Thuis in Limburg kun je je gratis inschrijven als woningzoekende en reageren op onze woningen. Deze inschrijving is nodig om in aanmerking te komen voor een huurwoning, nu of in de toekomst. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de inschrijfduur van belang is. Die wordt berekend vanaf de datum waarop jouw registratie bij Thuis in Limburg is afgerond.

Snel naar

Ik zoek

Lees verder

Ik huur

Lees verder

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder