Skip to main content

Gulpen

Gulpen

Gulpen (in het Limburgs ‘Gullepe’) is een dorp in het Zuid-Limburgse Heuvelland en onderdeel van de gemeente Gulpen-Wittem. De gemeente Gulpen-Wittem bestaat uit 10 dorpen en 12 gehuchten. De gemeente Gulpen-Wittem is één van de vier Nederlandse gemeenten die grenst aan zowel de Belgische als de Duitse grens. 

Gulpen is uniek en karakteristiek door het veelzijdige aanbod van natuurlijke vergezichten, vakwerkhuizen, kunst, cultuur en een gezellig en uitgebreid winkelcentrum. Gulpen heeft veel bezienswaardigheden en langs het dorp stromen de Geul en de Gulp. Het landschap behoort tot één van de mooiste in Nederland.

De kern Gulpen kent een relatief hoog aanbod particulier woningbezit. Ruim 50% van de circa 2.200 woningen is particulier bezit. Van de circa 1.100 huurwoningen wordt ongeveer 45% aangeboden door Krijtland Wonen. Hoewel Krijtland Wonen een redelijk gevarieerd woningaanbod heeft, bestaat het grootste deel van de woningen in deze kern uit appartementen, namelijk 40% van het totaal.

Bezienswaardigheden:

  • Gulpener bierbrouwerij
  • Gulpenerberg
  • Gulpdal
  • Kasteel Neubourg

Snel naar

ik zoek

Ik zoek

Lees verder

Huurverhoging

Ik huur

Lees verder

ik huur

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder