Skip to main content

Bocholtz

Bocholtz

Bocholtz (in het Limburgs ‘Bóches’) is een Limburgs dorp dat tegen de Duitse grens gelegen is en onderdeel uitmaakt van de gemeente Simpelveld. Bij het dorp horen ook de buurtschappen ‘Baneheide’, ‘Bocholtzerheide’ en ‘Prickart-Broek’.

Bocholtz is een hechte gemeenschap met een bruisend verenigingsleven. Het dorp is een volwaardige dorpskern met zowel commerciële als maatschappelijke voorzieningen waaronder een supermarkt, sportcomplex en een gezondheidscentrum.

In de kern Bocholtz wonen ruim 5.000 inwoners en er staan 2.496 woningen. Ruim 80% van al deze woningen is een eengezinswoning. Van het totaal aantal woningen is circa 30% een huurwoning. Ruim de helft hiervan is in eigendom van Krijtland Wonen. De huurwoningen zijn met name in- en rondom het centrum van Bocholtz gelegen. De buurtschappen ‘Baneheide’, ‘Bocholtzerheide’ en ‘Prickart-Broek’ kennen relatief veel particulier bezit. In verhouding bestaat een groot aantal van de woningen in deze kern uit grondgebonden eengezinswoningen.

Bezienswaardigheden:

  • Hoeve Overhuizen
  • Kasteel de Bongard
  • Pastorie Bocholtz
  • Natuurspeelplaats Bard Dubi

Snel naar

ik zoek

Ik zoek

Lees verder

Huurverhoging

Ik huur

Lees verder

ik huur

Over ons

Lees verder

ik huur

Contact

Lees verder