Skip to main content

Update woensdag 13-12-2023: goed nieuws voor de bewoners van de St. Jozefresidentie en de Sterflat!

De tegemoetkoming Blokverwarming is toegekend en wordt uitgekeerd. In de loop van volgende week laten wij de bewoners van deze complexen weten wat dit precies voor hun betekend.

______

Update donderdag 14-09-2023: de aanvraag tegemoetkoming blokverwarming voor de Sterflat en St. Jozefresidentie is in behandeling genomen.

Binnen 14 weken horen wij of de tegemoetkoming toegekend wordt. Zodra wij meer weten over de bedragen en het uitbetalen stellen wij onze huurders hiervan op de hoogte.

______

Onlangs werd bekend dat mensen die afhankelijk zijn van blokverwarming een tegemoetkoming kunnen krijgen. Om in aanmerking te komen voor deze tegemoetkoming moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Hierbij wordt gas en elektra apart bekeken. De contracten van elektra hebben allemaal een lager tarief dan de voorwaarden. Hierdoor kan geen tegemoetkoming aangevraagd worden. Bij de contracten van gas ligt dit anders. Hieronder lees je wat dit voor jou betekent.

Voor de meeste complexen kan geen tegemoetkoming aangevraagd worden

Vóór de energiecrisis zijn voor de meeste complexen langlopende contracten afgesloten. Hierdoor kopen wij gas in tegen een lager tarief dan genoemd in de voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat elektra en gas wordt ingekocht voor het minimale tarief. Doordat wij gas voor een lager tarief inkopen hebben wij geen recht op een vergoeding en kan geen tegemoetkoming aangevraagd worden.

Voor de Sterflat in Simpelveld (Scheelenstraat 110-169) en St. Jozefresidentie in Vaals vragen wij wel een tegemoetkoming aan

Bij deze complexen is een variabel contract afgesloten waarbij de tarieven hoger zijn dan de bedragen in de voorwaarden. Samen met Redo, de contracthouder van het energiecontract, zijn voor deze complexen een tegemoetkoming aangevraagd. Wij informeren regelmatig bij Redo naar de stand van zaken. Als wij meer informatie hebben delen wij deze met deze huurders.

Leave a Reply