Skip to main content

We delen graag een aantal tips om om energie te besparen en gezonder te leven:

  1. Gebruik Ventilatieroosters: Zorg ervoor dat ventilatieroosters in ramen altijd open zijn, zelfs tijdens koud weer. Hierdoor kan frisse lucht circuleren en vocht verdampen.
  2. Laat de Badkamer Ventileren: Na het douchen of baden blijft er vaak vocht achter. Houd de deur van de badkamer na gebruik open of gebruik een ventilator om vocht snel af te voeren.
  3. Droog Kleding Buiten: Als het weer het toelaat, droog dan wasgoed buiten. Binnen drogen kan de luchtvochtigheid verhogen.
  4. Lucht de Woning Dagelijks: Zelfs als het koud is, zet dan gedurende korte tijd ramen open om verse lucht binnen te laten en vocht af te voeren.
  5. Gebruik Kamerplanten: Sommige kamerplanten, zoals de vredeslelie, kunnen helpen bij het reguleren van vochtigheid.
  6. Controleer en Repareer Lekkages: Repareer lekkende kranen of pijpen zo snel mogelijk om vochtproblemen te voorkomen.
  7. Gebruik Afzuigkap bij Koken: Gebruik een afzuigkap tijdens het koken om vocht en dampen af te voeren.
  8. Isolatie Controleren: Zorg ervoor dat de isolatie in huis in goede staat verkeert. Goede isolatie helpt niet alleen energie te besparen, maar voorkomt ook condensvorming.
  9. Zet Meubels Niet Tegen Buitenmuren: Dit kan de luchtstroom belemmeren en vochtige plekken bevorderen.
  10. Regelmatig Onderhoud Verwarmingssysteem: Een goed onderhouden verwarmingssysteem zorgt voor een efficiënte verwarming en voorkomt vochtproblemen.

Door deze tips in acht te nemen, kun je niet alleen energie besparen, maar ook een gezondere leefomgeving creëren. Als je specifieke vragen hebt, staat onze energiebespaarcoach klaar om te helpen. Neem gerust contact met ons op.

Leave a Reply