Skip to main content

Op de locatie Burggraverweg/Nieuwstraat in het centrum van Gulpen bouwt Krijtland Wonen 20 duurzame en toekomstbestendige appartementen in de sociale huursector. Nu staan hier nog 10 woningen uit de jaren 30 van de vorige eeuw die niet meer voldoen aan de huidige wooneisen en kwaliteit. Na diverse studies en onderzoeken is, in overleg met de raad en het college van de gemeente Gulpen-Wittem, besloten de woningen te slopen.

een nieuwe parel voor gulpen

De nieuwbouw wordt volgens de nieuwste standaard en de laatste woonbehoefte in Gulpen gerealiseerd. De 20 appartementen zijn allen voorzien van 2 slaapkamers, een woon-eetkamer, een badkamer met inloopdouche, een separaat toilet en buitenruimte. Tevens hebben de appartementen naast een berging in de woning ook een 2de privéberging in de kelder. Op het parkeerterrein is voor ieder appartement een parkeerplaats voorzien. De entree van het gebouw leidt naar de lift en een gemeenschappelijk ruimte voor bewoners. Verder beschikt het complex over stallingsplekken voor scootmobiels. Het gebouw is prachtig gesitueerd nabij de Gulp en het daarachter liggend natuurgebied terwijl het centrum met winkels, restaurant en cafés toch op loopafstand ligt.

duurzaam wonen

Zoals iedere nieuwbouw zullen de appartementen geen gasaansluiting hebben. De appartementen hebben een individuele verwarming-installatie (vloerverwarming) die door een warmtepomp gevoed wordt. Ieder appartement wordt voorzien van een zonnepanelen-systeem. De isolatie van het gebouw zal aan de hoogst gestelde eis voldoen. Kort om: toekomstbestendig en duurzaam wonen in hartje Gulpen.

de architectuur

Het ontwerp van het gebouw is afkomstig van De Architectenzaak uit Heerlen. Architect Mark Feron heeft
zich laten inspireren door diverse Limburgse kenmerkende elementen. Het gebouw heeft als hoofdentree een poort, verwijzend naar de Limburgse carré boerderijen. De gang achter de algemene entree biedt uitzicht op de bloementuin en is een knipoog naar een kloostergang zoals in de Abdij Sint Benedictusberg in Mamelis. Al met al een ontwerp met Limburgse allure.

planning

Sloop bestaande woningen eind 2023. Oplevering nieuwbouw medio 2025.

Bekijk hier het bericht

Leave a Reply