Skip to main content

Ben jij handig en creëer je graag impact?

Jouw gemeente, de woningcorporaties*, de WoonWijzerWinkel Limburg en tal van maatschappelijke organisaties hebben de handen ineengeslagen om huishoudens te helpen om te besparen op hun energierekening.

* HEEMwonen, Krijtland Wonen, Vanhier Wonen, Vincio Wonen, Weller, Wonen Limburg, Wonen Zuid en Woonpunt.

WIJ ZOEKEN: ENERGIEBESPAARCOACHES (E-Team coaches)

Misschien is dat wel iets voor jou? Of ben je zelf niet de handigste. 😉 Maar is jouw vriend(in), medestudent, dochter/zoon, buurman, ZZP-collega of werkende of gepensioneerde partner wel op zoek naar een gave impactvolle (bij)baan met verdiensten van minimaal € 20,- tot € 30,- bruto per uur. Diegene maakt impact door de handen te laten wapperen, energieadvies en echte energiebesparingshulp te geven aan medebewoners in de eigen buurt en gemeente, die deze hulp het hardste nodig hebben.

Binnen Parkstad, Meerssen én Valkenburg zijn wij op zoek naar mensen met een migratieachtergrond of Nederlandse achtergrond die letterlijk en figuurlijk energie afgeven aan medebewoners en  communicatief stevig in hun schoenen staan en de ambitie hebben om de wereld een stukje leefbaarder te maken.
Ben jij onze nieuwe Energiebespaarcoach? Neem dan direct contact met ons op. Je krijgt een gratis training in 2 dagdelen door de WoonWijzerWinkel Limburg. Na de training met intake-test krijg je direct te horen of je medio oktober 2022 aan de slag mag als Energiebespaarcoach in jouw omgeving.

Wat ga je doen? Vacature Energiebespaarcoach als (bij)baan

Je gaat huurders & huiseigenaren direct helpen met energiebesparing. Lijkt het jou leuk om met een rugzak vol kennis, kunde & energiebesparende middelen op pad te gaan? Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die in opdracht van gemeentes specifieke adressen en buurten bezoeken. Je gaat langs bij bewoners voor een persoonlijk gesprek om tips te geven over hun energieverbruik. Gewoon aandacht vragen voor die kleine dingen om te besparen: “Zijn er al tochtstrips geplakt?”, “Hoe hoog staat de thermostaat?”, “Weet u wat uw verbruik is?” Samen met de bewoner loop je de door de woning en kijk je waar nog bespaard kan worden. Je maakt een lijstje van spullen die zij nog nodig hebben en brengt samen alvast twee energiebesparende middelen aan. Tijdens je bezoek registreer je direct je werkzaamheden digitaal.

Heb je een achtergrond in bouwkunde, aannemerij, (energie)techniek, bedrijfskunde, communicatie en/of marketing of ben je gewoonweg geïnteresseerd in verduurzamingstechnieken en een betere wereld voor iedereen? Misschien nog aan het studeren óf genoeg vrije tijd over? Na een paar trainingssessies ben je helemaal klaar om impact te maken en de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen als belangrijke pijler in ons E-team. Een energieadviseur van de WoonWijzerWinkel Limburg staat je altijd bij.

Zit dit in jouw rugzak?

 • Flexibel beschikbaar tot minstens april 2023
 • Gevoel voor het adviseren van bewoners/consumenten
 • Affiniteit met duurzaamheid en een klein beetje techniek
 • Aantoonbare doener en sociaal vaardig in minimaal de Nederlandse taal
 • (Digitale) handigheid
 • Geldig rijbewijs auto (bezit van auto niet noodzakelijk) of …
 • Een snelle fietser

Wat bieden wij?

 • Flexibiliteit
 • Uurtarief vanaf € 20,- tot wel € 30,- bruto per huisbezoek, afhankelijk van ervaring
 • Speciaal ondernemerstarief voor ZZP-ers
 • Daarom worden reiskosten niet vergoed (wij verkiezen duurzaam fietsvervoer)
 • 5 (liever meer) tot 40 uren beschikbaar per week
 • Deels zelf je werkzaamheden plannen
 • Werken aan verduurzaming in een innovatieve en leerrijke omgeving

Hebben wij je aandacht?
Solliciteren doe je door een e-mail te sturen naar vacature@limburg.woonwijzerwinkel.nl. LET OP: geef zeker aan hoeveel tijd je ter beschikking hebt gemiddeld per week voor welke regio/gemeentes en wat je affiniteit met verduurzaming is!

Wil je graag wat meer informatie over deze vacature ontvangen? Bel met Steven Frenks van de WoonWijzerWinkel Limburg op (045) 7470051. Hij kan je alles erover vertellen.

WoonWijzerWinkel Limburg
Roda JC Ring 61 unit I (achterzijde Parkstad Stadion)
6466 NH Kerkrade
(045) 7470051

 

Leave a Reply