Skip to main content

Je moet steeds meer betalen voor gas en de elektriciteit. Heb je ook moeite om je energierekening te betalen? Kijk dan of je recht hebt op de energietoeslag van 800 euro!

Wanneer energietoeslag

De energietoeslag is er niet alleen voor mensen met een uitkering. Je kunt het geld ook krijgen als je werkt of met pensioen bent en je inkomsten zijn op of net boven het sociaal minimum.

Bekijk hier of jij ook recht hebt op de 800 euro voor je energiekosten. Is dat zo? Vraag de toeslag dan aan bij je gemeente. Twijfel je? Vraag de toeslag dan ook gewoon aan. Je hoort vanzelf of je er wel of geen recht op hebt.

Bijstand, IOAW, IOAZ, Bbz

Zit je in de bijstand of ontvang je IOAW, IOAZ of Bbz? Dan hoef je niets te doen. Je krijgt het geld automatisch op je bankrekening.

Oh ja, je hoeft niet bang te zijn dat de toeslag invloed heeft op je huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag. En ook niet op een eventuele uitkering.

Inwoners Gulpen-Wittem en Vaals

Voor de inwoners van de Gemeente Gulpen-Wittem en Vaals kan dit via de website van sociale zaken Maastricht Heuvelland: https://www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag

Inwoners Simpelveld

Voor de inwoners van de Gemeente Simpelveld kan dit via de website van Kompas: https://www.isd-kompas.nl/energie

Leave a Reply