Skip to main content

Vorige week heeft Krijtland Wonen vijf duurzame, gasloze nieuwbouwappartementen aan het Von Clermontplein 60 t/m 60D in Vaals officieel geopend.

Na de korte toespraak van Michiel Sluijsmans, waarin hij de architect, de aannemers en de Gemeente Vaals bedankte voor hun bijdrage aan dit mooie project, is het gebouw door burgemeester Leunessen van de Gemeente Vaals officieel geopend. In de toespraak verwees Michiel naar de geschiedenis van de plek die dateert uit 1870 én die jarenlang bekend stond als Café Jussen. Een plek die mensen letterlijk en figuurlijk verbonden heeft.

Het gebouw was de laatste 25 jaar in verval geraakt en werd een doorn in het oog voor de buurt en de gemeente. In 2017 heeft Krijtland Wonen het pand en de grond gekocht. In samenwerking met Coenen-Sättele Architecten en BAS bouw B.V. uit Maastricht heeft Krijtland Wonen dit lelijk eendje omgetoverd in een parel waar Vaals trots op mag zijn.

De burgemeester nam tijdens deze opening ook kort het woord. Hij bedankte Krijtland Wonen voor de prachtige invulling aan het centrum van Vaals en de goede samenwerking met alle partijen die uiteindelijk heeft geresulteerd in een prachtige thuisplek voor mensen in Vaals. Andere aanwezigen bij de opening waren de wethouders en de gemeentesecretaris van Vaals, de RvC en het MT van Krijtland Wonen, de architecten van Coenen-Sättele Architecten, de directie van BAS bouw B.V. en de voorzitter van Huurdervereniging ‘De Hoogste Top’. Namens Krijtland Wonen, bedankt dat jullie er allemaal waren om deel uit te maken van deze mooie opening!

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg middels een subsidie van € 50.000.

Bekijk de sfeerimpressie hier beneden van deze feestelijke opening!

Leave a Reply