Skip to main content

Krijtland Wonen, Envida en de gemeente Vaals slaan de handen ineen! Samen wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en gezonde woonomgeving waar iedereen fijn kan wonen. Waar verschillende culturen en leeftijdsgroepen samenwonen en de saamhorigheid groot is. Waar wonen en zorg samen komen zonder dat dit de zelfstandigheid van bewoners raakt. Wij zijn ervan overtuigd dat we het verschil kunnen maken voor alle bewoners in een wijk. Of het nu gaat om huurders van Krijtland Wonen, zorgbehoevenden van Envida of de inwoners rondom Aan de Noot in Vaals met particulier woningbezit.

Het project

De drie partijen zijn een maatschappelijke alliantie aangegaan gericht op de transformatie van het gebied naar een kansrijke, veerkrachtige, sociale, groene en gezonde wijk waarin bewoners zelf en samen welzijn en veiligheid creëren én ervaren. Ook willen we het gezondheidsperspectief versterken en ervoor zorgen dat de zorg dichtbij georganiseerd is. Het betreft een lange termijn transformatie gericht op 2035. Om deze transitie mogelijk te maken zijn we op zoek naar een stevige én sociale wijkverbinder die de participatie van bewoners in het gebied naar een hoger niveau kan tillen. Iemand die tussen de bewoners staat, de verhalen weet op te halen en die de bewoners weet te enthousiasmeren.

De functie wijkverbinder

Als wijkverbinder ben je een sociale en verbindende kracht tussen de verschillende doelgroepen en de drie projectpartners. Je hebt een groot empathisch vermogen en zet de mens van nature centraal. Je ondersteunt het kernteam van het project bij de uitvoering van (deel)projecten gericht op het versterken van de onderlinge verbinding en het vergroten van de bewonersparticipatie. Vanzelfsprekend kun jij ook met initiatieven komen op basis van de gesprekken die je hebt opgehaald in de wijk. Je hebt daarnaast een adviserende rol om de juiste vorm van participatie in te zetten ten gunste van de bewoners in het plangebied.

Verder zorg je er voor dat nieuwe huurders een warm welkom krijgen in de nieuwe omgeving. Onderdeel van je werkzaamheden is namelijk het opstellen van en uitvoering geven aan een introductieprogramma voor nieuwe bewoners. Je bent proactief betrokken bij (buurt)activiteiten. Soms help je een bewoner die een hulpvraag heeft en waar jij relatief makkelijk bij kunt helpen. Voor jou is dit een vanzelfsprekendheid. Je werkt daarom veel vanuit het gebied en gaat ook actief aan de slag met ruimtes waar ontmoeting kan plaatsvinden en van waaruit activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Je hebt een oprechte interesse in de levens van mensen en verschillende culturen, luistert graag naar verhalen van huurders en toont begrip voor diverse waarden en normen. Met een open en vriendelijk karakter weet je mensen te enthousiasmeren en samen te brengen, terwijl je initiatiefrijk, zelfstandig, klantgericht en resultaatgericht werkt. Maar je durft ook mensen aan te spreken op ongewenst gedrag. Je haalt energie uit de diverse contacten en afstemming met verschillende partners.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt minimaal HBO denkniveau;
  • Je bent sociaal aangelegd;
  • Je bent eigenzinnig en verbindend;
  • Je hebt ervaring met participatie en wijkgericht werken.

Wat bieden wij?

  • Een salaris van minimaal € 3.405 en maximaal € 4.278 gebaseerd op 36 uur (schaal H);
  • Een functie voor 32/36 uur; contract voor 3 jaar (projectbasis);
  • Je komt in dienst bij Krijtland Wonen

Ben jij die enthousiaste, sociale, eigenzinnige en verbindende collega? Reageer dan op deze vacature!

Het is mogelijk te reageren op de vacature wijkverbinder tot 17 mei. Gesprekken vinden plaats in week 22. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. De eerste gesprekken vinden plaats met de kerngroepleden van het project waar elke organisatie in vertegenwoordigd is. Voor vragen en/of het insturen van je sollicitatie kun je contact opnemen met Marlies Rothuizen, m.rothuizen@krijtlandwonen.nl (088-2025233).

Leave a Reply